سیاست

این وب نوشت برای انتشار اندیشه های سیاسی یک جوینده حقیقت در عرصه سیاست ایجاد شده است. امید است، با نقدها و نظرات راهگشای خود در بهتر شدن آن سهیم باشید.

سیاست

این وب نوشت برای انتشار اندیشه های سیاسی یک جوینده حقیقت در عرصه سیاست ایجاد شده است. امید است، با نقدها و نظرات راهگشای خود در بهتر شدن آن سهیم باشید.

مسعود کریمی بیرانوند

 

ماجرا از اینجا شروع شد:

«حضرت آیت الله خامنه‌ای فرمانده معظم کل قوا طی حکمی امیر دریادار شهرام ایرانی را به فرماندهی نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران منصوب کردند».

با انتشار خبر بالا موجی از واکنش ها در جامعه و جهان شکل گرفت. برخی مقامات و چهره های اهل سنت ایران از مقام معظم رهبری به خاطر این اقدام ارزنده تشکر کردند. اصلاح طلبان، روشنفکران و شبکه ها و پایگاه های خبری خارج از کشور به همراه پاره ای از چهره های تندرو اهل سنت که تا همین دیروز از بی توجهی حکومت به جامعه اهل سنت ایران انتقاد می کردند، به طرز عجیبی طیفی از  مخالفت ها و ردیه ها را از خود بروز دادند؛ از سکوت و عدم پوشش رسانه ای تا نمایشی خواندن این حرکت و در نهایت سخن گفتن از لزوم میدان دادن و مشارکت کردن تمام اقلیت های مذهبی (از جمله بهائیت و وهابیت) و مخالفان سیاسی (مثل جریانات ضدانقلاب و گروهک های تروریستی) در ساختار حکومت ایران.

 

اما جالبتر از همه موضعگیری های طیف های داخل نظام بود. مجموعه جریاناتی که می توان با عناوین عام «عدالتخواهان» و «تحول خواهان» از آنها نام برد، به شدت از این خبر استقبال نموده و البته آن را ناکافی و دیرهنگام دانستند. با تاکیدات چندباره امام خامنه ای بر لزوم توجه به اقلیتهای رسمی و شنیدن خبرهایی مبنی بر انتصاب چندین مدیرکل و مشاور ارشد سنی مذهب در بدنه دولت آقای رئیسی، آتش آنها داغ تر هم شده و پیشنهادهای بی سابقه ای هم مطرح می کردند از جمله در نظر گرفتن سهم مشخصی در دولت (همانند مجلس) برای اقلیت ها و یا حذف پرسش از نوع مذهب در تمام فرم های رسمی و دولتی.

 

با خبر شهادت امیردریادار شهرام ایرانی توسط تروریست های ناشناس، جامعه ایران از هر زمان دیگری آمادگی بیشتری برای پذیرش مسئولیت ها توسط نخبگان اهل سنت پیدا کردند. حتی جریان عدالتخواه و برخی دیگر از اشخاص و طیفهای درون نظام، اعلام کردند رئیس دولت بعد باید حتماً از میان اقلیتهای دینی و اهل سنت باشد و برای این کار شروع به گمانه زنی و طرح گزینه هایی هم کردند.

 

در این هنگام حضرت آیت الله خامنه ای در یک دیدار با دانشجویان ضمن تجلیل از شخصیت و خدمات شهید ایرانی عنوان کردند: «هرچند شهید ایرانی رسماً شیعه نبودند و از برادران اهل سنّت بودند، اما به یک معنا هم میشود گفت ایشان شیعه بودند. اعتقاد و عمل کردن به بسیاری از آنچه امامان شیعه به ما سفارش کرده اند، دلیل بنده بر این ادعاست؛ لذا  این که کسانی سعی می کنند ایشان را نماینده اهل سنت در مقابل شیعیان معرفی کنند و دنبال جانشین برای او و سهم خواهی هستند، مورد تایید نیست».

 

همین چند جمله کافی بود تا جریانات و طیف های سنّتی و حکومتی در ایران با تمام وجود در مقابل روند مسئولیت گرفتن اهل سنّت در ساختار دولت ایران قیام کنند؛ از برچسب زنی به موافقان مشارکت سیاسی اهل سنت تا بحث طرح دوفوریت در مجلس برای جلوگیری از نفوذ عناصر بیگانه و تلاش برای اثبات شیعه بودن شخصیت های بزرگ ایران (مانند مولوی، سعدی، خیام و حتی غزالی). همچنین آنها طی یک عملیات بزرگ روانی-رسانه ای موفق شدند این جمله را در ذهن ها حک کنند که به فرموده مقام معظم رهبری، «شهید شهرام ایرانی شیعه بود نه سنّی».

 

مدتی بعد اما رهبر فرزانه انقلاب طی حکمی آقای «دکتر الله مراد ترکمن» از اهل سنت را به نمایندگی خود در بنیاد مسکن انقلاب اسلامی منصوب کردند.

 

 

پی نوشت: این داستان تخیلی بر اساس مشابهت سازی با ماجرای واقعی «جوانگرایی در ساختار حکومت ایران» نوشته شده است.

  • مسعود کریمی بیرانوند

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی